Khamis, 18 Mac 2010

today's

hehehe...menu inovasi untuk pesakit diabetis...
nak kata susah untuk wat tak jugak...nak kate senang pun tak juga..jadi sedang2la kowt..

kali pertama aku masak gune beras perang..mmg kelaka..aku tak pernah tau beras perang yang da masak tue mcmne...so aku ikut jela sukatan yang telah diorang bagi..hehehe...
aku igtkan same jer sukatan tue...tapi....sadis tulla...nasi jelantah...waaaaaawaaaaawaaaaa...tak pernah aku masak nasi jelantah..tapi papehal pun....sos yang aku wat tue..mmg sedap...

kata inovasikan...aku and mem (aja), meng'inovasi'kan resepi dari omputeh ke omelayu..hehehe...
tapi yang paling aku tak luper masa wat inovasi nh...
hehehe...nh rahsia aku ngan aja jer..

di pendekkan cerita...(bukan meme da pendek ker??)..aja terlupalah nak masukkan sayur bayam dalam chicken ball die...hehehe..so ape lagi..dari tomato tanggine jadila sos tomayam tanggine ( tomato + bayam)
nh mmg inovasi...tak pernah aku wat..gisau jugak..gase die..takut ntah pape jer...hahaha...almaklumatla..resepi on dot spot tuko...kuikuikui...tapi nh perkara biasa bg kami sebenarnye ( rahsia dalam apron) agak2 saper nak tau mehlah selongkar apron kami...hahaha...
kami sebenarnye mmg senantiasa terlupa....da agak muda usia nh...hehe

tapi almaklumbalas sgt menyeronokkan...hehehe..SODAPPPPP!!!!hehehe..tgk jarilah...kuikuikui...

Tiada ulasan: