Selasa, 6 Mei 2014

Enfagrow A+ dan si comelku

Assalamualaikum semua!!!


Enfagrow A+..susu yang terbaru dan ada kelebihan minda 360°..kenapa saya tetiba cerita pasal susu ni..of darling2 sekalian..ada sebabnya..mana idaknya anak daku yang bernama Dhia sangatlah cerewet dengan susu..al kisah sebabnya Dhia bergantung sepenuhny dengan susu ibu..bila da masuk setahun ni mulalah ibunya risau anaknya tidak cukup keperluan dalam badannya..of cos keperluan vitamin..
Alahai ibu mama emak dan ummi diluar sana..sekiranya anak kalian seperti anak daku yang tersangatlah sensitif dengan susu..daku cadangkan cuba dan trylah susu enfagrow A+..
Al kisahnya sebelum ni saya mencuba pelbagai jenama susu..cuba gtau susu yang mana belum dicuba..kecuali yang tak mampu ditanggung oleh poket sendirilah..hihihi..
Ammum,Dutch lady,Fernleaf, S26,Snow, Karihome dan macam-macam lagillah..semuanya direject ko..direject saya ulangi..dan ibu serta babanya yang baik hati ni pun mendermakan kesemua susu itu kepada insan-insan yang mahu mencuba beri kepada anak-anaknya..Alhamdulilah..tapi..hmmm ada juga yang terpaksa didermakan kepada makhluk-makhluk Allah yang lain..isk.isk..isk..nak buat gane..terpaksalah..
Dan..jeng..jeng..tetiba masa nak pergi berbelanja barangan dapur di Family Store..adalah booth yang tengah buat promosi tentang Enfagrow A+..sesaja amik tester sebab di kecilku dah bersuara kata.."nak air"..so bermula episodnya..habis secawan..minta lagi secawan..habis 2 cawan minta lagi..amboi anakku..nh da lain macam je..owh...tidak..sah2lah daku akan terjebak..sah!confirm!termaktub..hahaha..
Okey2..cawan yang ketiga Dhia cuma minum separuh..separuh lagi ibunya lah yang kena minum...abess...hihihi..Dan dengan alasan yang kukuh iaitu "anak puan suka dengan susu ni..3 cawan puan dia minum..susu nh banyak khasiatnya..walaupun anak puan minum sedikit..tahan selama 24jam..boleh disimpan dalam peti ais..dan..bla..bla..bla.." sampailah kesudah ku mendengar ceritanya..dan akhirnya ku beli jua sekotak...walhal Ammum perisa madu baru saja dibeli..hahaha..pembaziran..pembaziran..syaitonnnirajimmm..

 

360° Mental Development

As a parent, we know that you want to make every effort to ensure your child has the best possible start in life. The truth is, you are the most important person in your child’s world right now. His little brain is growing even as you hold him close. He has already begun moving toward important developmental milestones.

 
The Brain is the command centre of your child’s Intellectual, Motor, Emotional and  Communication skills. Think of the first time when your child moved in your womb, or when he sorted out objects by shapes and colours. These are the milestones that a child would achieve as his brain develops.
 
360° Mental Development is the foundation for your child’s exceptional learning. Pediatricians utilize these 4 key developmental areas to assess the overall development of a child: 
Intellectual • Motor Skills • Emotional • Communication







Mealshake...Anak ceria..ibu senang hati..hanya sedikit tetapi banyak khasiatnya..tahan lama dan inshaAllah membantu..selera bertambah..sihat selalu dengan IZIN ALLH SWT..inshaAllah..

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Wanie, aisy pn mnum susu ni hrtu. Sekotak je. Masuk kotak kedua cirit birit tiap kali mnum susu. Last2 dumex je ok.

-naniepink

nurul syazwani Saliman berkata...

Dhia..dia sendiri yg pilih nk susu nh nanie...huhuhu...tp alhamdulilah..da masuk 4 kotak..hihihi..senang hati nk minum susu..:)