Isnin, 5 Mei 2014

Setahun lima bulan

Assalamualaikum semua...apa khabar? 
harap sihat walafiat dan bahagia hendaknya..
Hari ni saya mahu bercerita tentang my lovely doter  Dhia...
Sekarang usianya sudah menginjak 1 tahun 5 bulan..
Da besar da anak ibu nya..mudahan menjadi anak yang solehah..amiinn...
Cerita tentang si cenonet ni..semakin hari semakin bijak..semakin pintar.. Ayat semakin banyak yang dituturkan..cuma ayat ibu yang susah sikit nak dituturkan..agaknye terbelit kot lidahnya kalau nak sebut ayat tue..kalau ibu tak dipanggil ibu tp dipanggil mamalah..emaklah..sesuka hati nak oiii...
Walau apa pun daku tetap bahagia melihat si kecilku membesar..
Kalau ke pasaraya untuk berbelanja barang dapur..si kecilku ni juga sibuk mahu menolong..abes satu rak ditunjukkan dengan katanya "nak" dan lagi best ditolong ambilnya..hihihi..walhal bukan yang tue kita nak pun...hihihi...anak owh anak...
Kekadang si kecilku nh suka menolak troli..agaknye dia kecian tengok ibu @babanya tolak troli sorang2..hohoho...
Ada satu perangai dhia yang rasanya menuran dari diriku ini..suka dengan buku...memang rasanya dhia kalau nampak buku macam nampak syurga dunianya...lawak sangat..semua buku dikutipnya..kalau boleh satu rak nak dibelinya..kalau beli..dibaca tak ngape juga..ini beli bacanya kejap pastu simpan atau disepahkan..hohoho..pening2...tapi tak pe..yang penting kamu suka membaca dan nak membaca... :)))
















suka tengok anak sihat,suka makan dan riang gembira? boleh cuba mealshake?Tak perlu banyak..cuma sedikit tapi kesannya superb......dengan IZIN ALLAH SWT..inshaAllah



Tiada ulasan: