Selasa, 10 November 2009

Kenangan Di UTHM

Aku blaja kat Kuittho selama 3 tahun..pada aku, itulah 3 tahun yang paling menyeronokan dan menyedihkan...mcm2 pengalaman aku kutip masa blaja kat sne...aku kenal sape kawan aku, sape lawan aku...
sume tue aku titip rapi dalam memori aku supaya aku sentiasa igt..
ah'ah..lupe plak..aku nak sambung cerita pasal mcmne aku boleh dapat abg angkat ms kat Kuittho...
al kisahnye...jeng2..
pada suatu malam, di bawah bulan purnama yang terang dan malam sekejap2..(kononnye lah)...
aku nh baru pas abes test math..first time amik test kat U (kanak2 lagi mase tue) so excited sangat2...aku ngan kawan aku...klu tak salah igtn aku..yana and kyn..g cafe..yelah nak mengisi semula air yang da kuar masa jawab test, berpeluh2 walaupun dalam econ (kes takutnye pasal)..kitorang nh g lah lepak kat cafe...sementara nak tggu air sampai aku nk duduklah kejap ( bungkus air je) ntah mcm ne..tiba2 kusi yang aku nak duduk boleh terpelanting..naseb baik aku tak jatuh mcm nangka busuk ( tapi..tak kowt sbb masih slim g2)..hehehe..kiri kanan aku tgk..fuh!naseb baik tak de org..dapat gak aku cover malu...gege~..kawan2 da bantai gelakkan aku..tak tahan tue..sengal gak diorang nh..aish..
sampai je air, aku and da geng pun cepat2 blah dari cafe..
KEESOKAN ARINYE...
konon2nye nak lupekanlah kisah semalam...jadi lalulah cafe (blok kat c2 je)..nak balik blik pas kelas..tapi aku berhenti kejap..nak kol mak..mase tue hp tak de lagi sedey tau...nk pegang hp pun takut (poyo gile statement nh)...hehehe...tapi itulah kenyataannye...aku gune public je..keting..keting...tutt...tutt..tutt...assalamualaikum mak..mak aper khabar..sihat...ngah wat aper....bla..bla..bla..bla... itulah ragam aku tiap2 ari..sebab aku nh tak boleh berpisah ngan mak aku...anak manjelah katekan..hahaha...mcm tak caye plak...saje jer...jgn marah...
pas abes aku kol...tibe2..
"assalamualaikum cik adik".."waalaikumusalam"..pastu aku senyum jerlah..aku igt nak blah g2 jer..tapi.."oppss..kejap2..jgnlah balik dulu..ader senior nak jumper"..pergh..seram sejuk aku rasa ms tue...yelah aku kan budak baru...asik dgr cite  senior suke buli junior..tu yang rasa mcm nak tercabut jantung aku bile ader senior panggil aku...tapi muke tetap kene cool..maintain g2...dalam hati..tertanye2..aku ade wat silap ker??huhuhu...matilah aku...sampai2..ms tue ader lebih kurang 3 org..sampai sekarang aku igt lagilah muke2 senior tue masa tanya aku..serius gler..mcm ader kesalahan besar jer..huhuhu...da la kene panggil sorang...mule2 tanye, amk kos aper..berape lame...jujur gile jawab(juniorlah katekan) ..tapi pas satu soalan tue.....aku rasa nak campak2 jer diorang dalam gaung...tak pun lenyek2 ngan lori sampah( kes sakit jiwa)...huhuhu..perasan aku da cover malu semalam..tapi mamat3 tiga orng nh..aish..ader ker patut die tanye..adik, semalam adik ker yang jatuh kerusi masa minum air..dush2!rasa malu gile..malu sangat2...klu mase tue boleh berubah macam sesumpah da lama da aku tukar...huhuhu...tak terjawab rasanye soalan tue...hahaha....tapi disebabkan takut nye pasal...tergagap2 aku menjawab..hmm..ya, sy yang jatuh semalam(pergh sopan gile mase tue)...kahkahkah...
tapi nasib baiklah diorang kate..semalam kitaorang nampak..tapi wat tak tahu jer..jadi ko abaikan jelah..sekarang aku nak kenalkan..aku ..yus, nh ishom dan yang nh azam...mulai ari nh..ko jadi adik angkat kitaorang k..senang2,..aku dapat abg angkat 3 orng sekaligus..hahaha...
tapi honest thing..diorang mmg da best abglah...seronok giler...hehehe...till now aku berkawan ngan diorang bak kate orang bersahabat jgn lah putus ditengah jalan ( ayat aku sendiri sebenarnye..ahaks)..
skrang aku ngah tggu kat jemputan jer...yelah masing2 da bekerjaya ..
.sorang kat selangor, sorang kat Ulu tiram sorang kat K.L..

aku cume ader gambar salah sorang jer..yg tersengih nmpk gigi tue name nye ishom...
yang baju kuning tue...jeng2...siapakah jejaka yang dikata iras2 muke clark kent(katenye)...kuikuikui..ader kowt..kowt...die nh abg angkat aku yang paling rapat dgn aku..da mcm abg kandung da...hehehe..nama die abg zin..sekrang keje kat Mlaka..nak kate single..tak tahulah..tapi sape2 yang berkenan bolehlah..gtau kat aku..(cewah promote nampak) hehehe...
aku kenal ngan die sbb, ex-awek die rumate aku..so far die mmg sorang yang sangat2 baik..and memiliki ciri2 lelaki yang mmg patut anda jadikan seorang suami..bertanggungjawab, sopan santun, and perfectlah (pnjm ayat dalam syurga cinta)..hehehe...sgt2 baik...(abg zin nak mcd satu) hahaha...
mak aku da anggap die mcm anak sendiri...die banyak tegur aku klu aper yang aku wat tak betul spanjang aku blaja kat snelah...tapi bukan jenis direct tue da point..but with a hikmah...hehehe...mmg abg yang baiklah senang kate..sgt menjaga adiknye..hahaha...klu aku ade msalah ngan kawan2 aku, selain mak and ajja, dielah tmpat aku mengadu..tapi ayat die...mmg best..."sabarlah wanie.."..huhuhuhu....kadang2 geram jugak...tapi ape kan daya...nak tak nak mmg kene sabarlah...gege~
hmm....ape lagi nak cite ye...hehehe..banyak sgt kenangan sebenarnye..dari Kuittho gak aku kenal siapa itu Lelaki...sbb abg2 aku akan pastikan aku tak tersalah pilih..die akan cite pasal lelaki..Diorang mmg beshlah...miss sangat ngan diorang...hehehe...

Tiada ulasan: