Khamis, 11 Disember 2014

IMUN BOOSTER UNTUK SI KECIL

Assalamualaikum semua..
Selamat pagi..
Lama sangat tidak menaip, sibuk memanjang.. Walhal cuti sekolah...alangkah bagusnya kalau ada laptop atau perisian yang boleh terus menaip tanpa perlu membuka komputer, membuka hp..
(tahap malas gaban nh da)..hihihi...

Sesaja nak berkongsi cerita tentang produk yang boleh menaikkan imun badan anak. Ini berdasarkan kepada pengalaman sendiri.
Sebelum ini pun aku ada cerita tentang produk ni..Tapi memang terbukti sangat bagus. 

Aku gabungkan penggunaannya.. Tranfer Factor, Mealshakes dan Minda Segar ( Homeopati )

Semalam anak aku tetiba demam. Yelah salah aku juga sesaje gatal tangan nak bertukar-tukar susu. Hamik ko....padan muka...huhuhu...Permulaan dengan selsema pastu batuk. Aku kalau si kecik tue da start batuk memang risau yang teramat, bukan apa..die akan berterusan dengan demam. Aku memang seriau bila sebut tang demam yelah sebab da ada historykan dengan demam..memang aku jaga bebetul sesudahnya..rumah macam tongkang pecah...wala..wala..

Aku mengelak untuk menggunakan ubat-ubatan..tapi tidak menafikan penggunaannya...even aku cuba guna supplemen atau produk kesihatan tak bermaksud aku terus abaikan doktor..doctor is doctor..sebab mereka lebih jelas tentang perubatan...betul tak? Ubat tetap ambil untuk standby dalam peti ice..incase ada urgent keperluan tak perlulah aku bawak kete macam orang gila...huhuhu...pengalaman..pengalaman..

Batuk, Selsema dan Demam.

TRANSFER FACTOR


Aku bagi untuk ganti antibiotik dan ubatan demam..cuma lepas bagi kena pastikan anak minum air dengan banyak mungkin dalam lebih kurang 1.5 liter (susu ibu ke, air susu ke, atau air masak) better susu ibu ngan air masak..hihiihi...tapi korang kena g klinik juga tau...bukan bila da ganti tue korang da suka suki hati tak nak jumpa doktor...seperti yang aku mention awal-awal..doctor is doctor..Tapi trick di sini.anak demam sebab kurang air dalam badan so kena bagi minum air masak bebanyak supaya cepat panasnya keluar melalui air kencing...hihii

Kenapa susu formula aku holdkan dulu bagi sebabnya ada satu doktor pakar kata elakkan bagi anak susu formula semasa sedang batuk. In logical mungkin ada kandungan dalam susu yang boleh produce more kahak.. Tapi dah lama aku praktikkan..Alhamdulilah syukur sesangat memang cepat sembuhnya..
REMIND: KITA USAHA ALLAH SWT  YANG MENYEMBUHKAN.


Review: TRANSFER FACTOR ADVANCED


MEALSHAKES




Hah yang ini memang aku suka...memang bebudak makan dengan jayanya. Bab menaikkan selera makan memang aku setuju sesangat. Yelah bila anak tak sihat confirm-confirm selera makan down..menurun dengan jayanya..so bolehlah bagi melashakes..inshAllah maintain saja...hihihi..


Review: MEALSHAKES SHAKLEE-GUNA DAN YAKIN

Review: MEALSHAKES..



FERRUM PHOSPORICUM 6 (Minda Segar) 




Yang ni salah satu produk homeopati keluaran Farmina Bio Plus. Selain untuk booster kan imun badan dia juga boleh menjadi salah satu produk untuk minda...so ada kepelbagaian fungsi dalam satu produk.
Ferrum akan merangsang penyampaian oksigen ke otak, ke jantung dan semua saraf-saraf halus..

Sesuai untuk peringkat umur.




PERINGATAN DAN REMINDER (ea sama jelah): SEMUA YANG KITA AMBIL JANGAN BERLEBIHAN SEBAB KITA TIDAK TAHU APA YANG BAKAL KITA ALAMI SEKIRANYA BERLEBIHAN




"Hendak Tahu Rahsia Sihat,Cantik dan Langsing sambil menyusukan anak" "Rahsia anak ceria, anak aktif, anak sihat??" email:nurulsyazwanisaliman@gmail.com atau sms / wassup 0182272235 InshaAllah akan cuba membantu :)

Tiada ulasan: