Sabtu, 23 November 2013

Jom bertatih

Assalamualaikum semua...
Lamanya tidak menulis...idea melambak-lambak tapi masa yang  tidak mengizinkan..owh daku sangat mencemburui masa..
Terlalu banyak nak cite tp seriusly sangat-sangat tidak sempat...
Start dari awal bulan 9, dah mula sibuk tak hengat...dengan family, dengan sekolah (nh tak yah cite)..
Tapi yang pasti memang seronok...

Yang kali ni nak cite pasal dhia...banyak sebenarnye cite pasal si comel nh..sampai tak tahu nak start dari mana...fuhhhh~!!

Dhia da 11 bulan secara official nye 27 hb nnt..tapi perlakuan rasanya da mengalahkan budak setahun..sukaaaaa...sebab da ada geng kat rumah..hehehe
* geng masak
* geng main kejar-kejar
* geng main nyorok2..
* geng makan... 
* geng bercerita
* geng menyanyi
* geng membaca dan so onnnn laaaa....hehehe


Bila gi kerja mesti teringat2 keletah2 sampaikan tak sabar nak balik umah...hilang semua stress dan masalah yang dihadapi..
Bila si kecik nh buat muka sengeh...comel tak hengat kau...sangat2 comel...

Paling best sekali bila si kecik ajak main kejar2..dengar dia gelak aduhai makkkk...suka sangattt...Sekarang nh dhia baru belajar bertatih..setapak dua, okey penat duduk kejap...pastu buat lagi...nampak semangat g2...hehhee...tak pe step by step..
So far paling rajin dhia buat adalah berjalan kaki empat...macam beruang berjalan...laju woooo..lagi2 kalau tengah main kejar2...mahu berpeluh-peluh jugaklah...(eh ye ke?)...hehehe..

Dah penat berjalan kaki empat, tarik kerusi tolak..alahai anak owh anak... Ada sekali tue kat umah MIL boleh si kecik nh tarik kerusi yang agak berat (kerusi meja makan), keluar dari ruang letak, pastu main tolak2 kerusi..tak abes tue, siap dengan memek muka lagi tarik kerusi... senyum ajelah ibu awak nh dhia..

Our buddy.. Dhia :)





Tiada ulasan: