Jumaat, 9 Ogos 2013

DHIA beraya...hoyeeehhh

Assalamualaikum kawan-kawan
Apa kabar semua....hehehe
Hari ni Dhia nak cite pasal raya.

Ini first day Dhia beraya dengan ibu...tapi baba keje..tak beshhhhhhh....wuaaaaa
Sangat-sangat tidak besh sebab tak de sapa nak layan Dhia, 
Nak bawa Dhia jejalan...isk..isk..isk..

Tapi kan..kan..kan...nasib baik pak ngah Dhia ada, 
Sebab pak ngah Dhia ada bonggol di perut jadi Dhia suka...hikhikhik...
Dhia boleh duduk kat bonggol special pak ngah sambil goyang-goyang...hahaha..

Okey, sebelum Dhia cite macam mane raya Dhia,
Meh Dhia cite pasal baju raya.. Beshhhhh..
Tok mak wat 2 pasang baju raya untuk Dhia, wane merah dengan pink...tomel gitu bila Dhia pakai..
Lagi 2 pasang Tok Mak kata, tak sompat nak buat..postpone nye cucu tok mak...(mak owh mak) hihihi..

Pastu Ibu ngan baba pula belikan Dhia 14 pasang baju jejalan..opss..ibulah 
penat Dhia bermain-main ngan baba, ibu tak abes lagi pilih baju Dhia..cerewet betullah ibu nh..
Tapi ibu nh kan Dhia pelik tengok..tahulah nh raya pertama Dhia, ada ke patut pantang tengok sale baju baby mesti ajak baba singgah..penat tau..sampai demam-demam Dhia layan karenah ibu..
Nasib baiklah Dhia sayang ngan ibu..
Sebab ibu ada nasi kunyit Dhia...cayaaaangggg ibu...muaaahh..
Baju Dhia ada wane oren, pink, purple, hijau...hmmmmm...banyak lagilah..tak ingat wane...tapi semua seluar sebab Dhia tak suka pakai kain, rimas..hehehe..
Nanti next entry Dhia amik gambar dengan baju raya Dhia ea...
Semalam tak sempat nak amik gambor sebab Dhia sibuk layan pak cik-pak cik yang baru sampai dari Klang..hehehe...

Cite pasal raya Dhia, raya ni Dhia cuma sempat gi umah tok ngah, nenek ngan tok din je,
Sebab tok abah nak cepat balik..
Tok abah balik bawak kambing..
Dhia denagr kambing tu bunyi embekkk...bekkkk...bekkk..
Tapi sebab Dhia tengah mamam nasi kunyit ibu, jadi Dhia wat tak tahu jelah..hihihi...
Kenyang makan nasi kunyit, Dhia terlelap...tau tau da sampai Tangkak..hehehe..
Siap anta bek bek untuk disembelih Dhia balik umah tok abah, pastu terus makan bubur..Dhia mandi dan tido...besh!!
Malam tok mak ajak Dhia g umah Tok Long..
Balik umah tok long, Dhia ajak ibu main sampai Dhia penat dan tertido...

Okeylah Dhia da penat nak menaip..nak ajak ibu mamam sambil main ngan pak ngah...yessss!!!!!
Esok Dhia sambung pasal raya lagi nye...

Sayangggg semua...Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..

Bye...







Tiada ulasan: